Σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο (ίντερνετ)

Η σεξουαλική παρενόχληση μέσω του διαδικτύου έχει σημειώσει μεγάλη άνοδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Η διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση είναι η επικοινωνία που στοχεύει στη συναισθηματική σύνδεση με έναν ανήλικο προκειμένου να μειωθούν οι αναστολές του, ώστε να προετοιμαστεί για σεξουαλική δραστηριότητα ή εκμετάλλευση. Χρησιμοποιείται  επίσης, για να προσελκύσει ανηλίκους σε παιδική πορνεία ή παιδική πορνογραφία. Οι έφηβοι  εμφανίζονται ως η πιο ευάλωτη ηλικιακή ομάδα όσον αφορά το φαινόμενο.

Πως ξεκινάει η σεξουαλική παρενόχληση;

Κάποιος που προσπαθεί να αποπλανήσει έναν ανήλικο συνήθως χρησιμοποιεί ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί ο ανήλικος και επιτρέπουν την επικοινωνία (chat rooms). Εμφανίζεται με ψευδή στοιχεία και αναπτύσσει μια τακτική χειραγώγησης, καθώς σιγά-σιγά προτείνει νόμιμες δραστηριότητες, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού. Οι συζητήσεις μπορεί να διαρκέσουν ημέρες, εβδομάδες, ακόμη και μήνες, μέχρι να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και να συναινέσει στο ενδεχόμενο μιας πραγματικής συνάντησης.

Έχετε υποψίες σεξουαλικής παρενόχλησης;

Εάν έχετε υποψίες ότι το παιδί σας έχει πέσει θύμα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης, απευθυνθείτε στο γραφείο μας και ο ιδιωτικός ντετέκτιβ άμεσα και εχέμυθα θα ερευνήσει το ζήτημα σας.